29% av alla webbshoppar är WooCommerce

Visste du att 29% av alla webbshoppar är byggda i WordPress eget e-handels-tillägg Woocommerce?

För många är det en stor grej att dra igång en e-handel, man tror det är svårt, krävs mycket arbete och att det är kostsamt. Faktum är att det inte behöver vara det. Med WordPress egna e-handelstillägg Woocommerce kan man bygga ut sin befintliga wordpress-sida till en fullskalig e-handel.

WooCommerce släpptes 2011 som ett plugin till wordpress och har sedan dess stadigt vuxit till att bli världens populäraste e-handelsplattform. Eftersom det är byggt på WordPress har WooCommerce alla fördelar som WordPress har. Utseende och funktionalitet kan skräddarsys och anpassas precis efter hur du vill att det ska vara. Den stora fördelen med att ha Woocommerce som e-handelsplattform är att allt är samlat på samma ställe så att du bara behöver logga in en gång för att redigera innehållet på din hemsida, blogg och e-handel.

Funktionellt och flexibelt
Funktionsmässigt finns alla tänkbara funktioner som du ser på de e-handelsidor du besöker idag. Skulle en specifik funktion inte finnas är systemet så pass flexibelt att vi som jobbar med det kan bygga ut med extrafunktioner för dig som kund. Ingenting är omöjligt, detsamma gäller för hur du vill kunna ta betalt. Alla typer av betallösningar är möjligt att integrera och du kan även koppla WooCommerce direkt till ditt affärssystem.

Kostnadseffektivt
Många tror att det är dyrt att driva en e-handel och att det kostar multum att bygga upp. Så är inte fallet då det precis som WordPress är Open Source vilket innebär att det är fritt att använda, läsa, modifiera och vidaredistribuera precis som man vill. Således blir utvecklingskostnadera för oss som arbetar med det lägre som i sin tur leder till att vi kan ge våra kunder ett bra pris.

Ingen shopp är för stor eller för liten
WooCommerce har inga begränsningar utan man kan lägga till hur många produkter man vill. Det är dessutom lika enkelt att lägga till en ny produkt som att skriva ett nytt nyhetsinlägg då funktionalitet bygger på samma grundprinciper.

Mobilanpassad e-handel
Internethandeln via mobila enheter har ökat stort de senaste åren och idag är det oerhört viktigt att din e-handel är mobilanpassad så att du får så hög konvertering som möjligt i din webbshopp.

Vi på Adapt Online tror att du kommer att gilla WooCommerce lika mycket som oss när du väl satt dig in i det. Funderar du på att starta en webbshopp så tveka inte att höra av dig. Självklart ser vi till så att din webbshopp är anpassad för alla typer av mobila enheter så att din konverteringsgrad blir så hög som möjligt.