Mobilanpassad sida = bättre synlighet på Google

Nyligen presenterade Google på sin Blogg, Google Webmaster Central Blog, att man från den 21 april kommer premiera mobilvänliga hemsidor vid sökningar i mobilen. Detta innebär att hemsidor som inte är responsiva / mobilanpassade kommer att synas sämre när man Googlar på mobila enheter.

Allt fler Google-sökningar via mobilen

Den årliga undersökningen ”Svenskarna och Internet” pekar på en kraftig ökning av det mobila internetanvändandet i Sverige. 29 % av all internetanvändning under 2014 skedde med hjälp av smartphones. Även när det kommer till besöksstatistik kan vi vi se att allt fler besökare använder sig av mobiltelefoner och surfplattor. Det är där vi ser den verkliga ökningen i trafik. Besökare som istället använt sig av stationära enheter minskar.

Mobilanpassning – en konkurrensfördel

En icke mobilvänlig hemsida blir idag svårnavigerad på mobila enheter och man riskerar att skrämma iväg sina besökare. Detta kan leda till att de väljer en konkurrent istället för dig. Visas sidan korrekt i mobilen är chansen också större att besökaren återvänder till din sida.

Nu finns det alltså all anledning för dig som idag inte har en mobilanpassad hemsida att skaffa en. Vi på Adapt Online kan responsiv, mobilvänlig design och hjälper dig mer än gärna att designa om din befintliga hemsida och göra den responsiv.

Kontakta oss idag så berättar vi mer!

033-430 99 92
info@adaptonline.se